Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

geschreven op 20 juni 2017

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer gaat Cinema Canvas door?

Cinema Canvas is er een hele zomer lang op Canvas en in een stad bij jou in de buurt! We starten op woensdag 5 juli 2017 en eindigen op vrijdag 25 augustus 2017. Elke woensdag, donderdag en vrijdagavond ben je vanaf 20u welkom op de locatie van waar we die week te gast zijn. De opname van het tv-programma start omstreeks 21u45, de film zelf start om 22u30.

Waar gaat Cinema Canvas door?

We zijn deze zomer te gast in 7 steden: Kortrijk, Antwerpen, Genk, Gent, Sint-Truiden, Leuven en Vilvoorde.

Zijn het genummerde plaatsen?

Neen, first come first served! Wie zeker wil zijn van een zitje, komt best op tijd want op elke locatie is het aantal stoelen gelimiteerd. We hebben een aantal locaties overboekt omdat het bij gratis events niet makkelijk in te schatten is hoeveel ingeschreven mensen er effectief komen.

Gaat de filmvoorstelling door als het regent?

Op iedere locatie is er een overdekt terrein voorzien. Bij regen gaat de film dus gewoon door. Houd er wel rekening mee dat het ’s avonds flink kan afkoelen. Een warme trui is dan zeker geen overbodige luxe.

Zijn er toiletten?

Ja, op elke locatie is er sanitair voorzien.

Kan ik iets eten en drinken ter plaatse?

Eigen eten en drinken meebrengen is niet nodig. Op het terrein zijn verschillende foodtrucks en een zomerbar aanwezig.

Hoe kan ik ter plaatse betalen?

In Leuven en Sint-Truiden kan je enkel met cash betalen.

Zijn de locaties toegankelijk voor mensen met een beperking?

Ja, er is ook aangepast sanitair. Heb je een specifieke vraag? Contacteer ons dan via cinemacanvas@canvas.be.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meebrengen?

Eigen eten en drinken meebrengen is niet nodig. Op het terrein zijn verschillende foodtrucks en een zomerbar aanwezig.

Richtlijnen rond alcoholgebruik

Het is verboden om aan jongeren jonger dan 16 jaar alcohol te schenken van meer dan 0.5% vol, dus een pintje is geen optie als je -16 bent. Het is verboden om aan minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar sterke drank te schenken. Zelf alcohol meebrengen naar de locatie is ten strengste verboden.

Mag ik een eigen stoeltje meebrengen?

Neen, omwille van veiligheidsoverwegingen kunnen we geen persoonlijk meubilair toelaten op de locaties.

Wat mag er – naast een eigen stoeltje – nog niet binnen op de locatie?

Brik, flessen met opgeschroefde doppen, glas, blikjes, camelbags, scherpe voorwerpen, alcohol, drugs of verdovende middelen, dieren, professionele geluids-, film-, video- en fotoapparatuur, drones, vuurtjes en elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Zijn er lockers voorzien?

Neen, die mogelijkheid is er niet.

Hoe oud moet ik zijn om binnen te mogen?

Iedereen is welkom op de Cinema Canvas events, minderjarigen moeten wel begeleid worden door een volwassene. Houd er ook rekening mee dat een aantal van de films een 16+ leeftijdslabel meekrijgen. Die informatie vind je terug op onze site.

Mag ik foto’s maken tijdens het event?

Natuurlijk! Deel ze vooral met ons via #cinemacanvas. Als je een fototoestel meebrengt, vragen we je wel om geen flits te gebruiken.

Hoe blijf ik automatisch op de hoogte van alle nieuws en info over Cinema Canvas?

Door je in te schrijven op de Canvas nieuwsbrief, ontvang je automatisch alle updates over Canvas en Cinema Canvas. Als je tickets hebt gereserveerd, ontvang je van ons ook de nodige mails met alle informatie.

Mag er gerookt worden op de locatie?

Neen, roken is (binnen) op de locatie van het event zelf ten strengste verboden. Buiten de locatie is er elke keer een aparte rokershoek voorzien.

Tickets

Hoeveel kosten de tickets?

De voorstellingen van Cinema Canvas zijn gratis. Toch vragen we je een ticket te bestellen, omdat iedere locatie een beperkte capaciteit heeft. Breng je tickets op je smartphone of op papier mee als je naar Cinema Canvas komt.

Waarom kan ik maar vier tickets per film bestellen?

Er een maximum van vier tickets per film per persoon. Wil je toch met een grote groep naar Cinema Canvas komen? Zorg dan dat een aantal mensen uit je groep tickets bestellen.

De film van mijn keuze is volzet, wat nu?

Houd de site in de gaten, want er kunnen nog plaatsen vrij komen. Thuis kan je overigens de complete avond volgen op televisie, dus je eigen #cinemacanvas avond organiseren is ook een optie. Of neem een kijkje in het complete filmaanbod en woon een andere filmvoorstelling van Cinema Canvas bij.

Waarom en hoe moet ik me registreren om tickets te kunnen bestellen?

Om tickets te kunnen bestellen, moet je inloggen met je VRT profiel. Om zo’n profiel te kunnen aanmaken, vragen we je een minimum aan gegevens zoals je naam en e-mailadres. Je ontvangt na reservatie de tickets per mail en daarvoor hebben we natuurlijk wel je contactgegevens nodig.

Er loopt iets mis als ik mijn tickets wil bestellen

We raden je aan om de Google Chrome browser te gebruiken om je tickets te bestellen.

Hoeveel tickets kan ik bestellen?

Per account kan je slechts éénmaal per gekozen film maximaal 4 tickets bestellen.

Vervoer

Is er parking voorzien?

Op iedere locatie is parking voorzien of is er parkeermogelijkheid in de buurt. Bekijk de pagina van de stad van jouw keuze voor meer informatie over bereikbaarheid en parking. Ter plaatse is er ook voldoende bewegwijzering voorzien.

Is er een fietsenstalling voorzien?

We raden je aan om indien mogelijk met de fiets te komen, maar er is voorlopig geen bewaakte fietsenstalling voorzien op de locaties.

Raak ik ‘s avonds nog thuis met trein of bus?

In elke stad waar Cinema Canvas terug te vinden is, is er openbaar vervoer via NMBS en De Lijn. Voor alle info rond dienstregelingen, kan je terecht op www.nmbs.be en www.delijn.be.

Reglement

Op elke locatie is ons reglement van kracht. Bekijk het reglement hier.

VRTNU VRTNU VRTNU