Spring naar inhoud
Vanaf 8 augustus 2017 en online

Les Revenants

Bekijk Les Revenants op

Stel je even voor: je zit thuis en plots staat wijlen je grootmoeder of een ander overleden familielid voor de deur. Je zou van minder schrikken...

Dat was het uitgangspunt van het eerste seizoen van Les revenants, een intrigerende Franse dramareeks in acht delen over de mysterieuze terugkeer naar een Frans bergdorpje van een aantal mensen die jaren geleden zijn gestorven. Ze zien er nog net uit als toen, zijn zich niet bewust van hun dood en willen hun leven gewoon voortzetten.

Les Revenants: Adèle
Het verhaal gaat verder

De tweede reeks begint een half jaar na de plotse verdwijning van de teruggekeerden. Adèle staat op het punt te bevallen van het kind van de ‘teruggekeerde’ Simon. Een deel van het dorp staat nog altijd onder water na de onverklaarbare overstroming in de eerste reeks. Er gaan geruchten dat er weer doden teruggekeerd zijn.

That kid Victor is giving me nightmares.
Stephen King
Les Revenants: Victor

Les revenants scoorde niet alleen in Frankrijk, maar ook in Groot-Brittannië en Amerika en werd bekroond met een Emmy Award voor Beste Dramareeks.

De reeks werd opgenomen in de Haute-Savoie, onder meer in Annecy, Menthon-Saint Bernard en Seynod. De stuwdam die een belangrijke rol speelt in de reeks is die van Tignes. De Schotse band Mogwai zorgde voor de sfeervolle soundtrack.

VRTNU VRTNU VRTNU