Spring naar inhoud

Thomas Vanderveken maakt voor Canvas een reeks over klassieke muziek. Speciaal voor die reeks gaat hij op een jaar tijd het pianoconcerto van Edvard Grieg leren spelen. Op 7 december 2017 zal hij het concerto uitvoeren, samen met Brussels Philharmonic.

En er is zelfs nog een plaats vrij op het podium! Thomas zoekt partners in crime die ook een groot werk willen instuderen. Via www.speelhethard.be tonen alle 271 deelnemers hun vorderingen met zelfgemaakte filmpjes. Je kan ook stemmen op jouw favoriete kandidaat. Degene met de meeste stemmen gaat automatisch naar de finale.

Begin oktober kiest Thomas samen met een professionele jury tien kandidaten. Zij beoordelen niet alleen het eindresultaat, maar ook de vooruitgang die je onderweg boekt. De tien finalisten mogen op 28 oktober optreden tijdens Klara’s Iedereen Klassiek in Brugge.

Daar zal een nieuwe professionele jury met onder andere Thomas Vanderveken en Eliane Rodrigues beslissen wie op 7 december 2017 als voorprogramma van Thomas het podium op gaat.

Thomas speelt het hard is een initiatief van Canvas in samenwerking met DKO / VerDi, Brussels Philharmonic, Muziekcentrum De Bijloke en Klara.

VRTNU VRTNU VRTNU