Spring naar inhoud

De boekenkast van Wanderlust

geschreven op 01 augustus 2016

We vroegen aan onze Wanderlust-gasten welke drie boeken belangrijk zijn geweest in hun leven.

De boekentips van Lydia Chagoll :

De boeken die Lydia Chagoll het meest gevormd hebben, las ze als tiener, o.a. in het Jappenkamp waar ze met haar familie zat. Een boek in ruil voor een stukje kleefbrood. Klik op de boeken voor meer:

De boekentips van Lieve Joris:

De personages in de lievelingsboeken van Lieve Joris zijn geen helden, integendeel. Het zijn mensen aan de onderkant van de samenleving, slachtoffers van foute regimes. Klik op de boeken voor meer:

De boekentips van Krzysztof Zanussi. Klik op de boeken voor meer:
De boekentips van Anisa Mehdi:

Malcolm X, de kruistochten en WOII spelen de hoofdrol in de boeken die Anisa Mehdi koos als haar favoriete. Klik op de boeken voor meer:

De boekentips van Ray Tallis:

Martin Heidegger, Leo Tolstoj en James Joyce. Alle drie staan ze in de boekenkast van Ray Tallis, neurowetenschapper en filosoof en sinds zijn pensioen ook dichter. Klik op de boeken voor meer:

De boekentips van Alexander Stoddart:

Wie de literaire helden van Alexander Stoddart - onze tweede gast in de reeks Wanderlust - wil kennen, moet naar zijn beeldhouwwerken kijken. Zowel Odysseus als Stewart en Balfour - twee Schotse figuren in een avonturenverhaal van Robert Louis Stevenson- werden door Stoddart vereeuwigd als standbeeld. Klik op de boeken voor meer:

De boekentips van Roger Scruton:

Voor onze online boekenkast kiest Sir Roger Scruton voor drie grote klassiekers waarin schoonheid en kwaad, vreugde en pijn dicht bij elkaar liggen. Klik op de boeken voor meer:

De boekentips van Alicja Gescinska:

Een roman over vriendschap, één over het moreel appèl dat geen uitstel duldt en een essay over hoe mens, moraliteit en muziek innig met elkaar verweven zijn. Deze drie boeken staan hoog in Alicja Gescinska's favoriete boekenlijst. Klik op de boeken en ontdek waarom:

VRTNU VRTNU VRTNU